Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Contractul cu clientul


CONTRACT-CADRU
de comercializare a serviciilor turistice
Nr. …..din………

Partile contractante
     Agentia de Turism intermediara DEBARCADERUL PESCARULUI SRL, cu sediul în Popesti-Leordeni, str.Cheiul Dambovitei, nr 26, bl 1, Ilfov, reprezentata prin TOMA DIANA, în calitate de Director, denumită în continuare Agenţia,

    si Turistul/Reprezentantul turistului sau grupului,
    ………., domiciliat/domiciliata în ………………………………………………………………………., posesor al CI seria: …, nr: ……., CNP:…………  au convenit la încheierea prezentului contract.
   
   1.Obiectul contractului
1.1 Obiectul contractului il constituie vanzarea de catre Agentia intermediara Debarcaderul Pescarului a pachetului de servicii de calatorie ce ii apartine Agentiei organizatoare ……… .

   2. Durata contractului
   2.1. Contractul ia nastere in urmatoarele situatii:
a) in momentul semnarii lui de catre calator;

b) in momentul in care turistul primeste confirmarea scrisa a rezervarii de la Agentie. Este responsabilitatea Agentiei de a informa Turistul prin orice mijloace convenite in scris cu acesta (telefon, mail, fax etc.) daca rezervarea pe care a solicitat-o s-a confirmat. Pentru procesarea unei rezervari de servicii, Agentia poate solicita un avans de pana la 90% din pretul serviciilor turistice sau plata integrala a contravalorii serviciului contractat, in functie de data la care turistul solicita serviciile.

c) in momentul achitarii facturii;

d) in momentul eliberarii documentelor de calatorie (voucher, bilet de odihna si/sau tratament, bilet de excursie etc) inclusiv in format electronic, in cazul in care servicii turistice fac parte din oferta standard a agentiei de turism sau exista deja confirmarea de rezervare din partea altor prestatori.

   2.2. In cazul in care prezentul contract este pus integral la dispozitia Turistului sub forma de catalog, pliant, alte inscrisuri, site-ul Agentiei sau alte mijloace de comunicare electronica (e- mail, fax etc.), obligatia de informare a Turistului este considerata indeplinita prin inscrierea acestei informatii in oricare dintre documentele de calatorie sau documentele fiscale furnizate de Agentie, nefiind necesara incheierea in forma scrisa a contractului de comercializare a serviciilor turistice.

   2.3. Contractul inceteaza de drept odata cu finalizarea prestarii efective a serviciilor turistice inscrise in documentele de calatorie.



   3. SERVICII CONTRACTATE
Serviciu Turisti Valoare/ Tip moneda
PACHET TURISTIC: …………………………………  
TOTAL:

In cazul neconfirmarii serviciilor care fac obiectul acestei rezervari, agentia organizatoare va oferi turistului prin Debarcaderul Pescarului o varianta alternativa sau va returna integral avansul.

   4. PREŢUL ŞI MODALITĂŢILE DE PLATĂ
   4.1. Pretul total al contractului este   şi cuprinde costul serviciilor turistice descrise la punctul 3, T.V.A-ul fiind inclus.
   4.2. Modalitati de plata:
   La incheierea contractului si efectuarea rezervarii se achita……….
   Depasirea termenului de plata determina aplicarea unei penalitati de 0,5% pentru fiecare zi de intarziere, procent aplicat la suma scadenta si neachitata.

   4.3. Plata serviciilor de calatorie aferente contractului se efectueaza intr-o singura moneda. Daca factura emisa de Agentie este exprimata in valuta (euro, usd), aceasta se va achita in aceeasi moneda conform art. 290, alin.2, Cod Fiscal.

      5. DREPTURILE SI OBLIGATIILE AGENTIEI
   5.1. In cazul in care Agentia este nevoita sa modifice una din prevederile esentiale ale contractului, are obligatia sa informeze turistul cu cel putin 15 zile calendaristice inaintea plecarii. Aparitia cu mai putin de 15 zile inainte de plecare a unor situatii neprevazute de Agentie si nedeterminate de aceasta, cum ar fi: schimbarea hotelului fara a avea insa o categorie inferioara, schimbarea companiei aeriene sau a orarului de zbor, neindeplinirea grupului minim in cazul grupurilor, neobtinerea vizelor pentru toti participantii la excursie, modificarea taxelor de aeroport, aparitia unor situatii de forta majora, determina obligatia Agentiei de a informa turistul imediat ce ia la cunostinta de modificarea intervenita. Astfel de situatii nu sunt considerate a modifica prevederile esentiale ale contractului si nu constituie motiv de retragere.

     5.2. In situatia de suprarezervare (overbooking) a unui hotel, determinata de activitatea hotelierilor, inainte sau dupa inceperea calatoriei, Agentia Organizatoare Join Up va oferi prin agentia intermediara Debarcaderul Pescarului, varianta de hotel in aceeasi zona sau intr-o zona apropiata, la aceeasi categorie sau de o categorie superioara fara sa modifice pretul; in cazul in care situatia de suprarezervare (overbooking) este anuntata turistului, sau reprezentantului acestuia, cu minim 3 zile inainte de data plecarii, clientul poate accepta varianta propusa sau poate anula calatoria fara penalizari, fara insa a avea dreptul de a solicita despagubiri suplimentare.

   5.3. In cazul in care, dupa inceperea calatoriei turistice, o parte importanta din serviciile turistice prevazute in contract nu este realizata sau Agentia constata ca nu le va putea realiza, aceasta este obligate sa ofere turistului alternative corespunzatoare in vederea continuarii calatoriei turistice, respectiv serviciile oferite sa fie de aceeasi calitate si cantitate;

   5.4. Agentia este raspunzatoare pentru buna executare a obligatiilor asumate prin contract, cu exceptia urmatoarelor cazuri:
   a) cand neindeplinirea sau indeplinirea defectuoasa a obligatiilor se datoreaza turistului;
   b) cand neindeplinirea obligatiilor se datoreaza unor cauze de forta majora sau unor imprejurari pe care nici Agentia, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita (modificari de orar sau de itinerar, intarzieri in traficul mijloacelor de transport, cauze naturale care impiedica desfasurarea transportului si/sau a cazarii, greve, demonstratii etc). Agentia nu este raspunzatoare pentru prejudiciile cauzate turistului, urmare a intarzierii curselor (inclusiv charter), pierderilor de bagaje, si a altor imprejurari asupra carora transportatorul aerian poarta singura raspundere, si nu este obligata sa ramburseze c/valoarea serviciilor achizitionate.

   5.5. Agentia are obligatia sa furnizeze in scris calatorului sau prin orice mijloace de comunicare electronice convenite in scris cu calatorul (e-mail, fax, sms etc.), inainte de data plecarii, urmatoarele informatii:   
a) Orele si numarul zborurilor dus-intor;            
b) numerele de contact ale reprezentantului local a organizatorului si/sau a detailistului ori, in lipsa acestora, un numar de apel de urgenta care sa ii permita contactarea organizatorului si/sau a detailistului;

   6. DREPTURILE SI OBLIGATIILE CALATORULUI
   6.1. In cazul sejururilor de odihna si/ sau de tratament, turistul are obligatia sa respecte programul de acordare a serviciilor (de ex in Romania check-in-ul se face la ora 18:00 iar check-out-ul la ora 12:00). In functie de destinatie orele de check-in si check-out se pot modifica.

   6.2. Turistul este obligat sa comunice Agentiei, in termen de 5 zile calendaristice de la primirea instiintarii prevazute la art 5.1, hotararea sa de a opta pentru:
   a) rezilierea contractului fără plata penalităţilor, sau
   b) acceptarea noilor condiţii ale contractului.

   6.3. In cazul in care turistul reziliaza contractul la termen, fara penalizari sau Agentia anuleaza calatoria turistica inaintea datei de plecare, turistul are dreptul:
a. sa accepte la acelasi pret alte servicii turistice de calitate echivalenta sau superioara;
b. sa accepte serviciilei turistice de calitate inferioara propus de Agentie, cu rambursarea diferentei de pret;
c. sa i se ramburseze toate sumele achitate in virtutea contractului, in cazul in care nu exista penalitati (cu exceptia situatilor de forta majora, in care Agentia este exonerata de raspundere si nu are obligatia rambursarii c/valorii excursiilor).

   6.4. In toate cazurile mentionate turistul poate sa solicite Agentiei si o despagubire pentru neindeplinirea prevederilor contractului initial, cu exceptia cazurilor in care:
a. anularea s-a facut din cauza nerealizarii numarului minim de persoane mentionat in contract, iar Agentia a informat turistul cu cel putin 15 zile calendaristice premergatoare datei plecarii.
b. anularea s-a dispus ca urmare a unui caz de forta majora, definita legal de Camera de Comert din Romania (circumstante imprevizibile independente de vointa celui care le invoca si ale caror consecinte nu au putut fi evitate in ciuda oricaror eforturi depuse, in aceasta nefiind incluse suprarezervarile), anularea s-a făcut din vina turistului.

   6.5 Turistul are dreptul sa rezilieze in orice moment in tot sau in parte, contractul iar in cazul in care rezilierea ii este imputabila, este obligat sa despagubeasca Agentia pentru prejudiciul creat acesteia, inclusiv in cazul aparitiei situatiilor de imbolnavire a turistului, evenimente familiale ale acestuia sau alte astfel de situatii care nu sunt asimilate fortei majore. Daca turistul solicita schimbarea hotelului, structurii camerelor sau a oricarora dintre servicii aceasta echivaleaza cu rezilierea contractului, cu aplicarea penalitatilor legale la momentul respectiv, si incheierea unui nou contract.

   6.6. Turistul este obligat sa achite la receptia unitatii hoteliere taxa de statiune, taxa de salubrizare, precum si alte taxe locale, fara a putea pretinde despagubiri sau returnarea sumelor de la Agentie in cazul in care aceste taxe nu sunt incluse in pretul serviciilor achizitionate.

   6.7. Turistul este obligat sa prezinte la receptia unitatii hoteliere actele sale de identitate precum si documentul de calatorie eliberat (voucher, bilet de odihna si / sau de tratament), in vederea acordarii serviciilor turistice. Clasificarea unitatilor de cazare si a mijloacelor de transport sunt cele oficiale pentru fiecare tara in parte, turistul ia act si este de acord cu aceasta. Responsabilitatea clasificarilor apartine in exclusivitate autoritatilor de resort ale tarilor respective.

   6.8. Daca pentru efectuarea calatoriei este necesara indeplinirea de catre turist a unor formalitati suplimentare (de ex. calatoria impreuna cu minori, situatia in care numele turistului este schimbat ca urmare a casatoriei/desfacerii ei etc), acesta va indeplini toate cerintele legale. Pentru o informare optima, agentia recomanda si consultarea site-ului www.politiadefrontiera.ro. De asemenea, daca tara de destinatie impune obligativitatea efectuarii unor teste PCR pentru virusuri (SARS COV 2, sau alt tip de virus) sau obligativitatea de vaccinare, acestea din urma cad in responsabilitatea turistului si nu obliga agentia de turism la vreo despagubire sau anulare gratuita a rezervarii.
   6.9. In cazul in care o singura persoana angajeaza servicii pentru un numar mai mare de turisti, conditiile contractului se extind in mod automat asupra intregului grup pentru care s-au achitat serviciile.
   6.10. Calatorul este obligat sa foloseasca mijloacele de transport, camera de hotel si bunurile din dotarea acesteia ca un bun proprietar si potrivit destinatiei lor. Agentia nu se face vinovata de eventualele pagube produse sau vatamari suferite de turist ca urmare a nerespectarii acestui alineat.

   7. RENUNTARI, PENALIZARI, DESPAGUBIRI
   7.1. In cazul in care turistul, fara culpa din partea Agentiei, renunta la pachetul de servicii sau serviciile simple care fac obiectul prezentului contract pana la plecarea in vacanta , cu mai mult de 30 de zile calendaristice, pierde avansul, iar daca renunta cu mai putin de 30 de zile, trebuie sa achite integral vacanta.

   7.2. In cazul in care turistul care a intrat pe teritoriul statului in care se realizeaza serviciile turistice contractate refuza sa se mai intoarca in Romania si autoritatile din tara respectiva fac cheltuieli de orice natura cu acesta, turistul respectiv are obligatia de a suporta toate aceste cheltuieli, exonerand agentia.
   7.3. Penalizarile echivalente cu pretul specificat la 7.1 se aplica si in cazul in care turistul nu ajunge la timp la aeroport sau la locul de plecare, daca nu poate pleca in calatorie pentru ca nu are actele personale in regula sau daca nu i se permite iesirea din tara de catre politia de frontiera.
   7.4. Pentru a renunta la serviciile turistice contractate trebuie formulata in scris o cerere si depusa avand numar de inregistrare la Agentia la care s-au achitat serviciile.
    7.5. In cazul in care in tara de destinatie a sejurului contractat, se impune obligativitatea efecturarii unor teste medicale sau a vaccinarii, si turistul doreste sa renunte la efectuarea sejurului din aceste consideremte, se vor calcula penalitatile de renuntare specificate la punctul 7.1  
    7.6. Conditiile si interdictiile, masurile de siguranta, eventualele modificari in orarul de zbor impuse unilateral de catre companiile aeriene pot influenta derularea sejurului contractat.

   8. RECLAMAŢII
   8.1. In cazul in care turistul este nemultumit de serviciile turistice prestate de Agentia Organizatoare, acesta va comunica de indata prestatorului de servicii turistice de la fata locului toate deficientele constatate, solicitand remedierea acestora. In cazul in care acestea nu sunt remediate, turistul are obligatia de a intocmi o sesizare in scris, clar si explicit, cu privire la deficientele constatate la fata locului, legate de realizarea serviciilor turistice contractate ce se va transmite prompt atat Agentiei, cat si prestatorului de servicii turistice (conducerii hotelului, restaurantului).
   8.2. Atat Agentia intermediara, cat si cea organizatoare, dar si prestatorul de servicii turistice vor actiona imediat pentru solutionarea sesizarii. In cazul in care sesizarea nu este solutionata sau este solutionata partial, turistul va depune la sediul Agentiei o reclamatie in scris, inregistrata, in termen de maximum 5 zile calendaristice de la incheierea calatoriei. Agentia urmeaza ca, in termen de 30 zile calendaristice, sa comunice turistului, in scris, raspunsul.

   9. ASIGURĂRI
   9.1. Facultativ, calatorul are posibilitatea incheierii unui contract de asigurare, care sa acopere taxele de transfer sau a unui contract de asistenta care sa acopere taxele de repatriere in caz de accidente, de boala sau deces, a unui contract de asigurare pentru bagaje, a unui contract de asigurare pentru servicii medicale la destinatie ori a unei asigurari storno sau altor tipuri de asigurari de calatorie. Agentia recomanda incheierea unei asigurari storno pentru acoperirea eventualelor penalitati de anulare. Calatorul se poate informa in agentie despre cazurile acoperite de asigurarea storno, aceasta putand fi incheiata in agentia de turism de unde acesta a achizitionat pachetul de servicii turistice, daca Agentia ofera acest tip de serviciu.
   9.2. Agentia Intermediara, precum si Touroperatorul nu se fac vinovati de eventuala nerespectare a obligatiilor stipulate in politele de asigurare contractate prin intermediul Agentiei, deoarece aceasta este doar intermediar intre calator si asigurator.

10. DOCUMENTELE CONTRACTULUI
   Se constituie ca anexa la acesta: voucherele de cazare si cele de zbor . 

 11. DISPOZIŢII FINALE
   11.1. Prezentul contract a fost incheiat in doua exemplare, cate unul pentru fiecare parte.

   11.2. Agentia nu este raspunzatoare pentru modificarile orarului de zbor sau pentru intarzieri, acestea fiind in responsabilitatea companiei aeriene si a autoritatilor aeroportuare.

   11.3. Comercializarea serviciilor turistice se va face in conformitate cu prevederile prezentului contract si cu respectarea prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 2 /2018

   11.4. Contractul poate fi prezentat si sub forma unui catalog, pliant sau alt inscris, daca turistul este informat despre aceasta si daca documentul contine informatiile prevazute de Ordonanta Guvernului nr. 2 /2018.
   11.5. "Conform dispozitiilor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, atat SC Debarcaderul Pescarului SRL cu datele descrise la inceputul contractului, cat si agentia organizatoare………, cu sediul social in ………………………, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului Bucuresti cu nr………, CUI ……………., prelucreaza datele cu caracter personal furnizate de dvs. prin acest document, avand ca scop colectarea datelor pentru emiterea biletelor de avion, furnizarea de servicii turistice si a serviciilor de cazare. Prin furnizarea datelor dumneavoastra personale, intelegeti si sunteti de acord cu transferarea acestora catre companiile afiliate sau colaboratoare, partenerii nostri contractuali din tara si/sau strainatate. Administram datele dumneavoastra personale pe durata necesara pentru furnizarea serviciilor de mai sus sau pentru o durata de 5 ani de la data incheierii contractului. Furnizam datele dumneavoastra autoritatilor competente si forurilor de judecata la cerere si in cazul in care acest lucru este solicitat de legislatia relevanta."
   11.6. Calatorul declara ca Agentia l-a informat complet cu privire la conditiile de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie in conformitate cu prevederile Ordonantei Guvernului nr. 2/2018. Prin semnarea acestui contract  sau prin acceptarea pachetelor de servicii de calatorie inclusiv in cazul celor achizitionate la distanta prin mijloace electronice, calatorul isi exprima acordul si luarea la cunostinta cu privire la conditiile generale de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, in conformitate cu oferta Agentiei de turism. Totodata calatorul consimte ca oricare din comunicarile/informarile Agentiei sa ii fie trimise prin posta/email/fax, la adresele/numerele indicate in preambulul prezentului contract.
   11.7. Calatorul declara ca anterior incheierii prezentului contract Agentia i-a furnizat toate informatiile esentiale privind serviciile contractate, cum ar fi: destinatia, itinerariul, perioada calatoriei- numarul de nopti incluse, mijloacele de transport, unitatile de cazare si serviciile de masa oferite, alte servicii incluse in pachet, numarul minim de persoane necesar efectuarii serviciilor de calatorie, abilitati lingvistice necesare calatorului pentru comunicarea orala, informatii pentru persoane cu mobilitate redusa, informatii generale despre regimul vizelor si pasapoartelor si privind formalitatile legate de sanatate in tara de destinatie, informatii privind agentia de turism organizatoare/intermediara, pretul total al pachetului, modalitatile de plata, informatii privind posibilitatea calatorului de a inceta contractul oricând inainte de inceperea executarii pachetului si informatii privind asigurarea facultativa sau obligatorie care sa acopere costurile incetarii contractului de catre calator .
   11.7. Litigiile aparute intre parti se rezolva pe cale amiabila in caz contrar, partile inteleg sa se adreseze instantelor de judecata competente.

Agentia, Turist sau reprezentant al grupului,
     Denumirea DEBARCADERUL PESCARULUI SRL     Nume………………..

     Reprezentantul TOMA DIANA      Prenumele……………….
     Ştampila ..............................................